Väestönsuojan tarkastukset,
tiiveyskokeet ja vuosihuollot

Tarjoamme väestönsuojan lakisääteiset tarkastukset, tiiveyskokeet ja vuosihuollot nopeasti ja asiantuntemuksella koko Päijät-Hämeen alueella mm. Lahdessa sekä Hollolassa. Ohessa lainaukset sisäasiainministeriön asetuksesta, pelastuslaista sekä Suomen Pelastusalan Keskusliitolta liittyen väestönsuojiin.

”Sisäasiainministeriön asetus 506/2011 väestönsuojien teknisistä vaatimuksista ja väestönsuojan laitteiden kunnossapidosta määrää, että väestönsuojan laitteiden toimintakunnon varmistamiseksi ne tulee tarkastaa vähintään 10 vuoden välein.”

”Pelastuslain 379/2011 mukaan väestönsuojan varusteet ja laitteet tulee pitää toimintakunnossa sekä huollettava sekä tarkastettava asianmukaisesti siten, että väestönsuoja voidaan ottaa käyttöön 72 tunnissa.”

”Lisäksi Suomen Pelastusalan Keskusliiton (SPEK) mukaan väestönsuoja tulisi huoltaa vuosittain, jolloin tarkastetaan laitteiden toimivuus ja kunto, koekäytetään laitteisto, tarkastetaan suojan tiivisteiden kunto sekä suojan varusteiden tarvittavat päivittämiset.”

”Vastuu väestönsuojan kunnosta on kiinteistön omistajalla.”

Tiivistettynä väestönsuojan huollosta:

  • Väestönsuoja tulee tarkastaa vähintään 10 vuoden välein
  • Väestönsuojan on oltava sellaisessa kunnossa, että se voidaan tarvittaessa ottaa käyttöön 72 tunnin kuluessa
  • Suosituksena on, että väestönsuojaa huolletaan vuosittain
  • Väestönsuojan kunnosta vastaa kiinteistön omistaja

Väestönsuojan tarkastus ja tiiveyskoe

Väestönsuojan tarkastuksessa tarkastetaan perusteellisesti väestönsuojan kunto laitteineen ja varusteineen. Tarkastuksen yhteydessä suoritetaan myös väestönsuojan tiiveyskoe. Tarkastuksen jälkeen tilaajaa raportoidaan tarkastuksen tuloksista.

Kaikista väestönsuojan tarkastuksista, tiiveyskokeista ja vuosihuolloista tilaajalle toimitetaan viralliset pöytäkirjat, joita vaaditaan esitettäväksi usein myös palotarkastuksen yhteydessä.

Jotta väestönsuoja olisi jatkuvasti lakisääteissä kunnossa, voit halutessasi pyytää myös sopimusta väestönsuojan vuosihuollosta ja lakisääteisistä tarkastuksista.

Väestönsuojan vuosihuollot

Väestönsuojan vuosihuolto on väestönsuojan tarkastusta suppeampi katsaus väestönsuojan ja sen varusteiden ja laitteiden kunnosta. Väestönsuojan vuosihuollon suorittaminen vuosittain pitää väestönsuojan ja sen materiaalin hyvässä kunnossa sekä antaa väestönsuojalle paremmat edellytykset lakisääteisen 10-vuotistarkastuksen läpäisyyn.

Ota yhteyttä kun haluat, että autamme väestönsuojapalveluissa. Lomakkeella voit kysyä myös tarkastus/tiiveyskokeista tai väestönsuojan vuosihuollosta.

Väestönsuojan tarkastukset, tiiveyskokeet ja vuosihuollot Päijät-Hämeen alueella mm. Lahdessa ja Hollolassa saat helposti kauttamme. Ota joko suoraan Joukoon yhteyttä tai täytä oheinen yhteydenottolomake. Autamme mielellämme myös mahdollisissa kysymyksissä!

Tutustu myös muihin palveluihimme kuten vaihtolavaan, sähkö– sekä putkimiespalveluihin.

Jäikö jokin mietityttämään?