Väestönsuojatarkastukset Lahti

Kiinteistöpalvelu Nummela / Väestönsuojapalvelut

Väestönsuojapalvelut

”Sisäasiainministeriön asetus 506/2011 väestönsuojien teknisistä vaatimuksista ja väestönsuojan laitteiden kunnossapidosta määrää, että väestönsuojan laitteiden toimintakunnon varmistamiseksi ne tulee tarkastaa vähintään 10 vuoden välein.”

”Pelastuslain 379/2011 mukaan väestönsuojan varusteet ja laitteet tulee pitää toimintakunnossa sekä huollettava sekä tarkastettava asianmukaisesti siten, että väestönsuoja voidaan ottaa käyttöön 72 tunnissa.”

”Lisäksi Suomen Pelastusalan Keskusliiton (SPEK) mukaan väestönsuoja tulisi huoltaa vuosittain, jolloin tarkastetaan laitteiden toimivuus ja kunto, koekäytetään laitteisto, tarkastetaan suojan tiivisteiden kunto sekä suojan varusteiden tarvittavat päivittämiset.”

”Vastuu väestönsuojan kunnosta on kiinteistön omistajalla.”

Tarjoamme väestönsuojan lakisääteiset tarkastukset, tiiveyskokeet ja vuosihuollot nopeasti ja asiantuntemuksella.

Väestönsuojan tarkastuksessa tarkastetaan perusteellisesti väestönsuojan kunto laitteineen ja varusteineen. Tarkastuksen yhteydessä suoritetaan myös väestönsuojan tiiveyskoe. Tarkastuksen jälkeen tilaajaa raportoidaan tarkastuksen tuloksista.

Kaikista väestönsuojan tarkastuksista, tiiveyskokeista ja vuosihuolloista tilaajalle toimitetaan viralliset pöytäkirjat, joita vaaditaan esitettäväksi usein myös palotarkastuksen yhteydessä.

Jotta väestönsuoja olisi jatkuvasti lakisääteissä kunnossa, voit halutessasi pyytää myös sopimusta väestönsuojan vuosihuollosta ja lakisääteisistä tarkastuksista.

Väestönsuojan vuosihuolto on väestönsuojan tarkastusta suppeampi katsaus väestönsuojan ja sen varusteiden ja laitteiden kunnosta. Väestönsuojan vuosihuollon suorittaminen vuosittain pitää väestönsuojan ja sen materiaalin hyvässä kunnossa sekä antaa väestönsuojalle paremmat edellytykset lakisääteisen 10-vuotistarkastuksen läpäisyyn.

Ota yhteyttä oheisella lomakkeella jos haluat, että autamme väestönsuojapalveluissa. Lomakkeella voit kysyä myös tarkastus/tiiveyskokeista tai väestönsuojan vuosihuollosta.

Voit myös soittaa suoraan Joukolle ja keskustella, että miten voimme auttaa väestönsuojapalveluissa!

Kysy lisää väestönsuojapalvelut:
Jouko Savolainen / 0400-882018